Turistkørsel

|30.10.2017

Nye regler ved buskørsel i Tjekkiet

De tjekkiske myndigheder har indført nye regler ved buskørsel, som er vigtige at være opmærksom på, hvis man ønsker at undgå store bøder. Reglerne gælder dog ikke for transit og rundture med lukkede døre.


De nye regler indebærer, at der ved cabotagekørsel og ture hvor der optages eller afsættes passagerer i Tjekkiet skal medbringes dokumentation for ansættelsesforholdet i køretøjet. Dokumentet skal være oversat til tjekkisk, hvis det skal godkendes. Reglerne er allerede trådt i kraft, hvorfor det altså fremover er meget vigtigt at være opmærksom på de nye regler.

Rundture med lukkede døre (ture der bliver kørt med de samme passagerer på hele turen) og transitture er undtaget fra de nye regler.

De tjekkiske myndigheder kan udstede bøder på op til 145.000 DKK, derfor anbefaler Dansk PersonTransport naturligvis, at I inden en tur til Tjekkiet tjekker op på, om turen nu er omfattet af reglerne, og i givet fald sørger for at få dokumenterne i orden. Her er det igen vigtigt at bemærke, at dokumentationen ikke alene skal være i køretøjet, den skal også være oversat til tjekkisk. Vi har en forenklet ansættelsesformular, som I kan få ved at kontakte sekretariatet.

Hvis man ønsker at læse mere om reglerne, kan det gøres her. Hvis man har yderligere spørgsmål, er man som altid velkommen til at kontakte sekretariatet.