Offentlig kørsel

|14.06.2017

Nye regler om fornyelse af kørekort

Aldersloftet på kørekort bliver fjernet pr. 1. juli. Derudover er der ikke længere krav om lægeattest i forbindelse med fornyelse.


Folketinget har vedtaget nye regler for fornyelser af kørekort, som træder i kraft 1. juli 2017.

Aldersloftet på kørekort bliver fjernet. Derudover er der ikke længere krav om lægeattest i forbindelse med fornyelse af kørekortet.

Udløb af kørekort frem til 1. juli
Hvis man får fornyet kørekortet inden 1. juli, bliver kørekortet fornyet efter de gamle regler. Hvis man er over 75 år gammel, skal man således have en lægeattest og kørekortet fornys for en gyldighedsperiode på et eller to år. Næste gang kørekortet fornys, vil det være efter de nye regler.

Hvis dit kørekort udløber inden 1. juli, og du ønsker at udskyde fornyelsen, til efter den 1. juli, må du ikke køre bil/bus i den periode, hvor dit kørekort ikke er gyldigt.

De nye regler gælder ikke bilister, som er underlagt restriktioner grundet sygdom. Her sker fornyelse ved udløb fortsat med lægeerklæring uanset alder.

For nogle bilister gælder kørekortet til de er 70 år – for bilister med nyere kørekort er kørekortet gældende i 15 år fra udstedelsesdatoen. Uanset udløbsdato skal du fra 1. juli forny kørekortet administrativt ved Borgerservice, når det udløber. Et kørekort fornys i dag for 15 år ad gangen uanset bilistens alder.

Du kan læse mere om de nye regler på FDM’s hjemmeside.