Coronavirus

|19.05.2020

Ny teststrategi: Nu kan alle blive tjekket for corona

Sundheds- og Ældreministeriet meddeler, at den nationale teststrategi nu vil være, at alle skal kunne bestille tid til en coronatest uden en henvisning fra egen læge. Testene vil blive foretaget i de hvide telte, der er opsat landet over.


42.000. Så mange danskere vil kunne blive testet om dagen i de coronatest-telte, der er sat op i 16 byer i Danmark. Som et led i den nationale teststrategi åbnes der op for, at alle kan blive testet for corona. Testene vil kun kunne fortælle, om du er smittet på selve prøvetagningstidspunktet og ikke, om du tidligere har været smittet.

Til at starte med er det de unge mellem 18-25, der kan bestille tid til at blive testet, og allerede 4500 unge har været inde på www.coronaprover.dk og bestille tid. Senere på ugen vil der blive åbnet for andre aldersgrupper.

”Vi har bragt smittetrykket ned på et meget lavt niveau. Det er afgørende, at der ikke er skjulte smittelommer, som kan få smitten til at stige igen. Hver eneste smittekæde er en for mange og kan potentielt blive til flere. Derfor handler den nationale teststrategi om markant øget testning bredt i befolkningen. Så har man blot den mindste mistanke om, at man har været udsat for smitte med COVID-19, så bør man lade sig teste”, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

Man bestiller tid til en coronatest med sin Nem-id på
www.coronaprover.dk

Du kan læse mere om den nationale teststrategi her