grøn omstilling

|06.04.2020

Ny politisk aftale sikrer penge til grøn transport

Trods coronakrise er verden ikke gået i stå. Via digitale forhandlinger blev regeringen og et bredt flertal enige om at bruge 50 mio. kr. til flere ladestandere og 25. mio. kr. til at fremme grøn erhvervstransport. Dette kan være til gavn for f.eks. taxier


”Transportsektoren må og skal være grønnere og for at nå det mål, skal vi sikre de bedste betingelser for fremtidens grønne biler. Elbiler spiller i den forbindelse en meget vigtig rolle. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi med den nye aftale har lagt os op ad Klimarådets anbefalinger og gør det nemmere at lade elbilerne op rundt omkring i hele landet,” siger Transportminister Benny Engelbrecht i forbindelse med den politiske aftale.

Ud over en pulje på 50 mio. kr. til at udbrede en offentlig tilgængelig ladeinfrastruktur til elbiler på motorvejsnettet, i områder uden for byerne og i byerne, afsættes der endnu en pulje på 25 mio. kr. til omstilling af erhvervstransport skal fremme etablering af offentlig tilgængelig ladeinfrastruktur og tankanlæg til grøn erhvervstransport.

”Det er dejligt, at der kan ske gode ting selv i disse coronatider. Omstillingen af taxibranchen til elektriske taxier er godt i gang, men en af de helt store barrierer er mangelfuld infrastruktur af opladningsmuligheder. Med de etablerede puljer bliver det muligt at søge om støtte til etablering af hurtig ladestandere, hvilket jeg er sikker på, at der vil være en stor interesse for,” siger Trine Wollenberg, vicedirektør i Dansk PersonTransport

Aftalen er indgået mellem regeringen og Venstre, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet. Forhandlingerne gik i gang før corona, så regeringen valgte at gennemføre virtuelle forhandlinger for at kunne indgå den politiske aftale.

Læs mere her https://trm.dk/nyheder/2020/politisk-aftale-om-flere-ladestandere-og-groennere-erhvervstransport/