Coronavirus

|23.11.2020

Ny hjælpepakke til Nordjylland

Regeringen og et bredt flertal af partier er blevet enige om en hjælpepakke til virksomheder, kultur- og idrætsliv samt udsatte borgere i de syv nordjyske kommuner, der har været ramt af nedlukning og restriktioner.


Efter Nordjylland var lukket ned for at inddæmme risikoen for mink-relateret coronasmitte, er regeringen og et bredt flertal af partier blevet enige om en hjælpepakke til virksomheder, kultur- og idrætsliv samt udsatte borgere i de syv nordjyske kommuner, der har været ramt af nedlukning og restriktioner.

Pakken indeholder kompensation for faste omkostninger til virksomheder, der har været påvirkede af nedlukningen af Nordjylland. Dette gælder virksomheder både i og uden for de syv kommuner Vesthimmerland, Læsø, Frederikshavn, Hjørring, Brønderslev, Jammerbugt og Thisted.
For at kunne komme i betragtning til hjælpepakken skal virksomheden have oplevet en omsætningsnedgang på mindst 30% for det samlede CVR-nummer.
Der laves en særskilt kompensationsordning for selvstændige mv., der ikke kan pendle til deres forretning uden for kommunerne, og der gives kompensation til selvstændige mv. uden for de syv kommuner, hvis de kan sandsynliggøre, at en indtægtsnedgang skyldes restriktionerne.
Ud over det afsættes der en pulje på 15 mio. til delvis dækning af virksomheders udgifter til betaling af bog og dagbøder og en pulje på 5 mio. til at genstarte turismen i området.
Udsatte borgere kan få del i en pulje til at modvirke ensomhed, ligesom der også uddeles mad til sårbare familier.

Pakken er ikke åben for ansøgninger endnu. Dansk PersonTransport vil holde dig orienteret løbende her på siden.

Læs aftaleteksten her: https://em.dk/media/13933/aftaletekst-kompensation-til-lokal-nedlukning.pdf