07.12.2018

Ny afgørelse for Skatterådet

Skatterådet bekræfter momsfritagelse på bestillingskontor.


Skatterådet har behandlet en ny henvendelse omkring momsfritagelse på bestillingskontorer. Henvendelsen kommer efter ændring af momsloven pr. 1. januar 2019, der som udgangspunkt betyder, at bestillingskontorer ikke længere vil være momsfritaget efter momslovens § 13, stk. 1, nr. 19, som man hidtil har været momsfritaget fra.

På den baggrund har et taxiselskab, forespurgt Skatterådet om mulighed for momsfritagelse efter momslovens § 13, stk. 1, nr. 15, der omhandler momsfritagelse på personbefordring.

Skatterådet bekræfter, at et taxibestillingskontor handler i eget navn og for fremmed regning, og derfor kan anses for at levere momsfritaget formidling af personbefordring til de tilsluttede vognmænd.

Skatterådet bekræfter endvidere, at når et taxibestillingskontor er oprettet af en taxiforening, og vedtægterne i bestillingskontoret for så vidt angår den obligatoriske del følger standardvedtægterne, er bestillingskontoret en integreret del af taxiforeningen, så længe bestillingskontoret ikke er oprettet i en anerkendt selskabsform.

Skatterådet bekræfter endelig, at det kontingent som vognmændene betaler til taxiforeningen kan anses for at være momsfritaget.

Selve afgørelsen kan findes her.