Nu må bussen fyldes i Tyskland
Fra mandag 22. juni er det muligt at køre med fuld bus i det meste af Tyskland, så længe passagererne bærer mundbind. Blandt andet har Slesvig-Holsten fjernet begrænsning på 50 % af bussens kapacitet.
23 juni 2020

Allerede for en uge siden, 15. juni, blev der åbnet for rejser til Tyskland. I første omgang var det dog ikke en åbning, som rigtigt kunne bruges til noget, da Slesvig-Holsten kun accepterede 50 % belægning i busserne, mens Meklenburg-Vorpommern krævede 1,5 meter mellem passagererne. Dermed var adgangen til resten af Tyskland og Europa i praksis lukket ved grænsen.

Fra denne uge har Slesvig-Holsten fjernet kravet om, at busserne kun måtte fyldes 50 %, samtidigt har også Niedersachsen, Thüringen og Bayern fjernet krav om 1,5 meters afstand og 50% belægning i busserne. Det gør det nu muligt at rejse hele vejen gennem Tyskland, uden at der stilles andre krav end mundbind.

Der findes stadig tyske delstater, hvor kravene er mere restriktive. For at få det fulde billede over de gældende regler ved buskørsel i Tyskland, så klik her.

Opsummering af reglerne for buskørsel i Tyskland:

  • Der er et generelt påbud om at bære mundbind både inde i bussen, og hvis man skal ud af bussen. Dette gælder i hele Tyskland.
  • Restauranter har fået anvist, hvor mange gæster, der må være. Kontakt jeres samarbejdspartnere for at høre, om I kan komme med jeres gæster.
  • I følgende delstater er der udelukkende krav om at bære mundbind: Slesvig-Holsten, Hamborg, Niedersachen, Hessen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Saarland, Baden-Württemberg, Bayern, Sachsen, Thüringen, Brandenburg, Berlin, Sachsen-Anhalt.
  • I følgende delstater er der krav om både mundbind og 1.5 meters afstand mellem alle passagerer: Bremen, Mecklenburg-vorpommern.