30.11.2023

Nu bliver en basal erhvervskonto en ret

Med løftet om en lettere adgang til en basal erhvervskonto har regeringen taget et afgørende skridt for at hjælpe mindre virksomheder og foreninger, herunder de små vognmandsforretninger


Gennem de seneste år har nystartede virksomheder i Dansk PersonTransports medlemskreds mødt store udfordringer ved at få en basal erhvervskonto. Ofte er de blevet afvist uden klar begrundelse, hvilket har givet mange vognmandsforretninger store opstartsproblemer og store omkostninger for at få en erhvervskonto. Regeringen stiller nu lovgivning i udsigt, der modvirker denne problematik og understøtter iværksættere og lokale foreninger i deres vækstrejser.

Regeringen ønsker at påvirke bankernes praksis, så de fremover skal behandle anmodninger om basal betalingskonto inden for 10 dage, samt tilbyde disse til en rimelig pris. I tilfælde af afvisning, eksempelvis ved mistanke om hvidvask, vil virksomheder og foreninger have mulighed for at klage, hvilket giver dem en ny og retfærdig måde at blive hørt på.

Den nye ændring er en vigtig milepæl i regeringens indsats for at støtte landets økonomiske udvikling og fremme et sundere erhvervsmiljø for blandt andet bus, flex og taxivognmænd. Det er et tiltag, der høster bred ros og anerkendelse blandt mange organisationer også hos Dansk PersonTransport.

Mindre bureaukrati – mere kørsel

I Dansk PersonTransport roser vi regeringens nye tiltag. Vi mener nemlig, at det skal være nemmere at vognmand i Danmark og en erhvervskonto er helt essentielt for at starte en virksomhed, som i dag ofte tager meget tid og ressourcer at anskaffe sig. Derfor er regeringens tiltag kærkommen, da vognmanden i stedet kan fokusere på at drive sin forretning.

I Dansk PersonTransport arbejder vi målrettet for at mindske de bureaukratiske byrder, så vores medlemmer kan koncentrere sig om deres kerneopgave – nemlig at transportere passagerer sikkert og effektivt til deres respektive destinationer.