05.04.2024

Nu åbner Københavns Busterminal endelig

Torsdag den 6. juni 2024 åbner Københavns nye busterminal ved Dybbølsbro. Åbningen af Københavns Busterminal er en milepæl, der vil styrke den offentlige transportinfrastruktur og tilbyde betydelige fordele for både borgere og miljøet. Det er samtidig kulminationen på mange års kamp for Dansk PersonTransport for at sikre bedre vilkår for fjernbusserne i hovedstaden.


Københavns Kommune har netop udsendt en pressemeddelelse om, at busterminalen ved Dybbølsbro åbner til sommer. Nærmere bestemt den 6. juni, 2024.

Det er en stor dag for Dansk PersonTransport, som længe har arbejdet hårdt for, at København får en busterminal og dermed bedre forhold for de mange passagerer, der hvert år rejser til eller fra hovedstaden med bus.

  • Vi har i mange år arbejdet hårdt for, at København får skabt ordnede forhold for fjernbusserne. Derfor er vi også glade for, at der endelig er sat dato på åbningen af Københavns Busterminal. Det er ingen hemmelighed, at det har været en lang og sej kamp, men nu glæder vi os bare over, at vores medlemmer snart kan køre ind på terminalen og tage den i brug. Åbningen af Københavns Busterminal vil helt sikkert give et løft til fjernbustrafikken i Danmark, som har været stigende de seneste år, udtaler Lasse Repsholt, rutesektorchef i Dansk PersonTransport.

Åbningen af busterminalen vil gøre det lettere for passagerer at benytte fjernbusser, hvilket vil forbedre den generelle mobilitet i og omkring København. Ved at fremme brugen af fjernbusser, en grøn og bæredygtig transportform, understøtter åbningen af busterminalen også den grønne omstilling og hjælper med at reducere biltrafikken.

  • Busterminalen giver bedre forhold for passagererne, og det forventer vi vil smitte af på passagertallene i fjernbusserne. Vi er meget begejstrede for, at vi allerede i dag kan se, at flere og flere borgere vælger fjernbusserne til. Det er godt, fordi fjernbusserne er en grøn og bæredygtig transportform, som er med til at øge mange borgeres mobilitet og give bedre muligheder for at komme rundt i landet, udtaler Lasse Repsholt, rutesektorchef i Dansk PersonTransport.

Fra 2022 til 2023 steg antallet af passagerer i fjernbusserne med 16 procent, viser tal fra Trafikstyrelsen. Mange af fjernbuspassagererne kører til og fra København, og de kan nu se frem til betragtelig bedre service på den nye busterminal, end det førhen var tilfældet på Ingerslevsgade. Derfor forventer Dansk PersonTransport også, at passagertallet vil stige yderligere, når busterminalen åbner.

Læs hele pressemeddelelsen fra Københavns Kommune her

Foto: Vejdirektoratet