Turistkørsel

|13.08.2020

Medlemsundersøgelse: Turistbusbranchen er fortsat meget hårdt presset

Ny undersøgelse foretaget af DPT viser, at turistbusbranchen er under meget hårdt pres, og at der fortsat er brug for støtte. Undersøgelsen viser også, hvor mange der har haft gavn af sommerpakkerne, og hvad forventningerne er for fremtiden.


Sommerferien er slut for politikerne, og de er netop nu i gang med at forhandle om fase 4 af genåbningen og den fremtidige hjælp til de virksomheder, som er ramt af de fortsatte corona-restriktioner.

Derfor har Dansk PersonTransport gennemført en medlemsundersøgelse blandt turistsektorens medlemmer for at tage temperaturen på, hvor høj omsætningen har været hen over sommeren, og hvor høj den forventes at blive resten af året. Desuden har vi fået kortlagt, om regeringens tiltag for at sætte gang i efterspørgslen har hjulpet turistbusbranchen, og endelig hvor stor en andel der forventer at kunne gøre brug af hjælpepakken til faste omkostninger i juli og august.

Undersøgelsens resultater er blevet brugt til at klæde erhvervs- og transportordførere på til de nuværende forhandlinger om den fremtidige hjælp for branchen. Dansk PersonTransport går målrettet efter, at turistbusbranchen, som er stærkt sæsonafhængig og er underleverandør til alle de ved lov nedlukkede aktiviteter – herunder store events som konferencer, festivaler, sportsarrangementer, messer, koncerter, krydstogtsanløb samt transport af inden- og udenlandske turister – stadig kan få en form for hjælp til dækning af de faste omkostninger. Klik her for at læse pressemeddelelsen, der er udsendt om dette.

Medlemsundersøgelsen viser blandt andet, at:

  • 2/3 af branchen har mistet mere end 80 % af omsætningen i juli måned
  • Mere end 85 % forventer at ligge på under halvdelen af normalomsætningen frem til april 2021
  • Kun 13 % af medlemmerne har fået noget ud af initiativerne i sommerpakken
  • halvdelen af turistbusmedlemmerne forventer at kunne søge hjælpepakken til faste omkostninger for juli-august.