15.09.2022

Magasinet Mobilitet: læs om regionernes prioritering af en kvart milliard kroner til grøn omstilling

Pengene skal accelerere grøn omstillingen af flextrafik og finansiere flere grønne busser, men hvordan vil regionerne konkret prioritere de 250 millioner kroner der er afsat i Infrastrukturplanen 2035?


250 millioner kroner er afsat til den grønne omstilling i Infrastrukturplanen 2035, øremærket til ladestandere og nul-emissionskøretøjer. I det nyeste nummer af Mobilitet bliver vi klogere på hvordan regionerne ser puljekronerne forvaltet i deres del af landet, og hvor stor en rolle grøn omstilling af flextrafikken får lov til at spille.

Puljemidlerne kan søges til følgende formål:

  • Medfinansiering af merudgiften ved omstilling af regionale busruter til 0-emissionsbusser.
  • Medfinansiering af merudgifter ved omstilling af flextrafik til 0-emissionskøretøjer.
  • Medfinansiering af omkostninger til ladeinfrastruktur til den grønne flextrafik. Der kan søges til opsætning og evt. drift af ladestandere målrettet til flextrafik. Ansøger kan dermed medfinansiere et antal ladestandere, placeret hensigtsmæssigt ift. afvikling af flextrafik, hvor ladestanderne driftes af udbyderne og kan være til kommerciel afbenyttelse udover benyttelsen til flextrafik.

Alligevel er der forskel på hvilke projekter, de forskellige regioner ønsker at søge midler til, og hvor højt grøn omstilling af flextrafikken prioriteres.

Læs mere om puljen på virk.dk.

Læs artiklen, og mange flere i magasinet Mobilitet.