Taxikørsel

|03.05.2019

Lovforslag om nulemissionstaxier er vedtaget

Fra 1. juli vil 50 af de 125 nye taxitilladelser være reserveret nulemissionsbiler.


En netop vedtaget ændring af taxiloven betyder, at der i hver af lodtrækningerne om taxitilladelser i 3. og 4. kvartal 2019 og i de 4 lodtrækninger i 2020 vil være reserveret 50 tilladelser til nulemissionsbiler.

Dansk PersonTransport har i sit høringssvar til lovforslaget givet udtryk for bekymring i forhold til at leveringstiden på nulemissions er lang, hvilket kan give problemer, da vinderen af en tilladelse skal sætte den i drift senest 2 måneder efter. Det har transportminister Ole Birk Olesen lyttet til og givet en dispensation, således at modtageren af tilladelsen blot skal kunne fremvise en kvittering for køb, leasing eller leje af en bil inden for 2-måneders perioden. Modtageren af en tilladelse skal således kunne dokumentere at have indgået en juridisk bindende aftale om at få rådighed over en bil inden for den nærmeste fremtid.

Loven træder i kraft allerede 1. juli 2019, og det betyder i praksis, at den første lodtrækning hvor der er reserveret 50 tilladelser til nulemissionsbiler, er den lodtrækning der finder sted 29. august. Ansøgningsperioden for denne lodtrækning er fra 1. juli til 18. august.

Den igangværende ansøgningsperiode, der løber frem til 19. maj vil forløbe efter de hidtidige regler, hvor alle 125 tilladelser kan anvendes frit til den type bil, som vognmanden ønsker.

Læs den nye lov her.