11.05.2023

Lastbildemonstration mandag den 15. maj 2023

En række lastbilvognmænd har varslet en større landsdækkende demonstration mandag den 15. maj 2023, hvor de fra kl. 6 om morgenen blandt andet vil blokere adgangsveje og motorvejstilkørsler rundt om i Danmark.


Vognmændene er vrede over, at regeringen og flere af Folketingets partier har indgået en aftale om at indføre en kilometerafgift, så lastbilerne fra den 1. januar 2025 skal betale for det antal kilometer, de kører på de danske veje.

Det er uvist, hvor stor demonstrationen på mandag bliver, men det må forventes, at demonstrationen kommer til at påvirke trafikken i det meste af landet. I Facebookgruppen ”Opråb.” – hvor aktionen bliver koordineret, er der over 14.000 medlemmer. Her fremgår det, at vognmændene har været i kontakt med politiet om aktionen, og at der vil ikke vil ske blokader af hovedveje, ligesom vognmændene selv fremhæver en række køretøjer, som skal slippes igennem blokaderne.

Det gælder bl.a. sygetransport og flextrafik. Der opfordres til at medbringe indkaldelser til sygehuse, ligesom aktionsgruppen bag demonstrationen kan kontaktes på aktionvejskat@gmail.com.

Læs mere om demonstrationen og baggrunden for den hos Dansk Erhverv her.