Offentlig kørsel

|12.09.2019

Busser med flere led skal på gaden

Færdselsstyrelsen har sendt to bekendtgørelser i høring. Ændringerne skal bl.a. gøre det lovligt at benytte busser med flere led, selvom de har en længde på over 18,75 meter.


Færdselsstyrelsen har sendt to bekendtgørelser i høring; ændring af bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk (dimensionsbekendtgørelsen) samt ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr.

Formålet med ændringen af dimensionsbekendtgørelsen er, at det bliver muligt at anvende flerleddede busser, hvis længde overstiger 18,75 meter. Det betyder, at det bliver muligt at benytte ekstra lange busser ved udvikling og drift af BRT-systemer (Bus Rapid Transit) som en del af den kollektive trafik. Anvendelse af flerleddede busser med en længde på over 18,75 meter kræver en forudgående tilladelse fra vejmyndigheden.

Dansk PersonTransport er positivt stemt for forslaget, da hensigten med forslaget er at indkøre BRT som en del af den kollektive trafik. Foreningen agter derfor at afgive høringssvar inden fristen 30. september 2019.

Bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr bliver ændret, da det har været nødvendigt at fastsætte særlige tekniske krav, som busserne skal leve op til.

Høringsfristen for de to bekendtgørelser er den 30. september 2019.

Læs mere om ændringsforslagene her.