regler

|05.04.2018

Landsretsdom: Priser uden moms kan være vildledende

Markedsføring over for private forbrugere må ikke være vildledende. Oplyses priserne ikke korrekt - eksempelvis eksklusiv moms - risikerer virksomheden en betragtelig bøde.


Landsretten har i marts stadfæstet fire sager omhandlende virksomheder, som havde oplyst priser uden moms til private forbrugere. Virksomhederne blev idømt bøder på 10.000 – 25.000 kroner. Virksomheder, som markedsfører sig overfor private forbrugere, må ikke oplyse priser, der kan fremstå som vildledende. Hertil hører blandt andet at oplyse priser eksklusiv moms.

Vær opmærksom ved markedsføring over for private
”Vognmænd lever af både privat- og erhvervskunder og af den årsag, er det relevant at være opmærksom på landsrettens stadfæstelse af de fire domme. Det er ikke noget, vi har oplevet konflikter omkring i branchen, men ikke desto mindre er det godt at være opmærksom på, når man markedsfører priser over for private forbrugere, der ikke kan søge momsen retur,” fortæller Danske Busvognmænds adm. direktør Michael Nielsen.

Priser, som kun markedsføres over for virksomheder, kan lovligt oplyses uden moms. Hvis interesseret kan man læse mere her.