tempo 100

|24.08.2018

Krav om tempo 100-mærke på EU-typegodkendte busser er bortfaldet

Kravet om Tempo 100-mærke er bortfaldet. Dog skal bussen Tempo 100-godkendes og registreres i DMR til Tempo 100-kørsel for at kunne køre op til 100 km/t på de danske motorveje.


Dansk indregistrerede busser, der er EU-typegodkendte, behøver ikke længere et Tempo 100-mærke for at køre op til 100 km/t på de danske motorveje. Kravet blev fjernet ved en bekendtgørelse tidligere i år, hvilket glæder Danske Busvognmænd, der længe har ment at kravet om Tempo 100-mærke på EU-typegodkendte busser har været overflødigt. Bussen skal dog være godkendt og registreret i DMR (Digital Motorregister) til Tempo 100-kørsel. Tempo 100-registreringen i DMR skal foretages i forbindelse med bussens første registrering i DMR og for allerede registrerede danske busser senest ved tidspunktet for næstkommende periodiske syn. Registreringen kan ske i forbindelse med et registreringssyn hos synsvirksomheden og for fabriksnye busser også ved registreringen 1. gang i DMR hos forhandlere, der er nummerpladeoperatør.

For dansk-registrerede, EU-typegodkendte busser, som ønskes godkendt og registreret til Tempo 100-kørsel i Danmark, kan den registrerede ejer indtil den 1. marts 2019 også rette henvendelse på mail til Færdselsstyrelsen på info@fstyr.dk og anmode om, at Færdselsstyrelsen foretager Tempo 100-registreringen i DMR, uden at bussen forinden synes og godkendes af en synsvirksomhed. Du kan læse mere på Færdselsstyrelsens hjemmeside fstyr.dk.