Coronavirus

|06.11.2020

Kompensation til nordjyske virksomheder

Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier er blevet enige om at åbne op for de generelle hjælpepakker til virksomheder i de syv nordjyske kommuner, der er ramt af den lokale nedlukning.


Nedlukningen af de 7 nordjyske kommuner har store konsekvenser for mange nordjyske virksomheder. Derfor er regeringen sammen med et bredt flertal af Folketingets partier Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Konservative, Alternativet og Enhedslisten i dag blevet enige om at åbne for de generelle hjælpepakker bredt til det nordjyske erhvervs- og kultur- og idrætsliv i Vesthimmerland, Læsø, Frederikshavn, Hjørring, Brønderslev, Jammerbugt og Thisted.

Dermed får alle virksomheder i de syv kommuner, der er ramt af en væsentlig nedgang i omsætningen på grund af corona, nu adgang til kompensationsordninger på linje med den generelle adgang, der også var gældende under nedlukningen af samfundet i foråret. Det drejer sig om kompensationsordningen for faste omkostninger og kompensationsordningen for selvstændige.

Regeringen drøfter desuden indførslen af en midlertidig og lokal lønkompensationsordning med arbejdsmarkedets parter.

Fakta om hjælp til nordjyske virksomheder:

Kompensation for faste omkostninger:

  • Alle virksomheder i de syv nordjyske kommuner får adgang til kompensation for faste omkostninger, hvis de har en omsætningsnedgang på mindst 30 pct.
  • Hvis en virksomhed er tvangslukket og ingen omsætning har, kan den få dækket 100 pct. af de faste omkostninger.
  • Hvis en virksomhed oplever en omsætningsnedgang på 50 pct., kan den få dækket 60 pct. af de faste omkostninger (fx husleje, forsikringer, vand, varme og el mv.)

Kompensation til selvstændige, freelancere, kombinatører og kunstnere:

  • Alle selvstændige mv. i de syv nordjyske kommuner får adgang til kompensation, hvis de har en omsætningsnedgang på mindst 30 pct.
  • Der ydes kompensation for 90 pct. af omsætningsnedgangen, dog 100 pct. i perioder, hvor den selvstændige har forbud mod at holde åbent, hvis der ikke er omsætning.
  • Desuden gælder øvrige regler for kompensationsordningen.