Taxikørsel

|04.10.2019

El- og nulemissionstaxier får holdepladser i København

El- og nulemissionstaxier kan nu se frem til 50 holdepladser i Københavns Kommune. Det fastslår kommunen i den netop offentliggjorte budgetaftale for 2020.


Københavns Kommune vil gerne være mere grøn. Derfor bliver det fremadrettet lettere at køre el- eller nulemissionstaxi indenfor kommunens grænser. Det fastslår Københavns Kommune i den netop offentliggjorte budgetaftale for 2020, som bl.a. indebærer etablering af 50 holdepladser forbeholdt el- og nulemissionstaxier.

Initiativet er positivt, men løser ikke manglen på ladestandere
Dansk PersonTransport bakker op om initiativet, da det forøger incitamentet for at investere i grøn teknologi på taxiområdet. Det er nødvendigt, hvis Københavns Kommune både skal bevare en solid taxibetjening samt realisere målet om at være Co2-neutral i 2025.

“Taxibranchen vil meget gerne gå forrest i den grønne omstilling, men det kræver, at forholdene er til det. Derfor er foreningen positivt stemt overfor initiativer af denne art, som forbedrer forholdene ved at køre el- og nulemissionstaxi. Når kommunen stiller grønne krav til taxisektoren er det vigtigt, at de samtidig skaber forhold, som understøtter den ønskede udvikling,” lyder det fra Trine Wollenberg, vicedirektør i Dansk PersonTransport, som dog har en enkel bemærkning til tiltaget.

“Der mangler desværre stadig ladestandere i København, hvilket bremser udviklingen af eltaxier i København. Derfor mener vi, at man også bør etablere ladestandere på de nye holdepladser.”

Dantaxi 4×48 er på lige fod
Carsten Aastrup, adm. direktør i Dantaxi 4×48, glædes ligeledes over initiativet. Dog peger han, ligesom Dansk PersonTransport, på, at Københavns Kommune med fordel kunne etablere ladestandere på de reserverede holdepladser for at understøtte den grønne udvikling.

”Indholdet i budgetaftalen indeholder flere konkrete klimainitiativer på taxiområdet. Noget som jeg er meget tilfreds med. Det er bestemt også en god nyhed for vores kunder, der i stadig større grad efterspørger grønne taxier. Vi er klart det selskab med flest el-biler og er nu oppe på næsten 45 elbiler og også en brintbil i København. Vi er faktisk kun et par el-biler fra at kunne fylde alle de kommende 50 pladser med 100 % nul-emissions taxaer. ”

”For at sætte yderligere skub i udviklingen, bør der på taxipladserne være mulighed for opladning af taxien. Det ville være et tiltag, der vil gøre det mere attraktivt for flere vognmænd at tage skiftet fra diesel til el.”