Offentlig kørsel

|26.02.2016

Klagenævn tillader lægevagtskørsel i limousiner

Klagenævnet underkender fortolkning fra Færdselsstyrelsen, hvor limousiner kun kan anvendes ved krav om særlig indretning.


Region Syddanmark har for nyligt haft lægevagtkørslen i udbud, og her vandt Dantaxi opgaven, selvom SIM Lægekørsel havde afgivet det laveste tilbud. Sim Lægekørsel klagede derfor til Klagenævnet for Udbud, der i går kom med en afgørelse i sagen. Klagenævnet underkendte en fortolkning oprindelig afgivet af Færdselsstyrelsen, hvor limousiner kun kan anvendes ved krav om særlig indretning eller særligt udstyr, som taxien vanskeligt kan opfylde. Med andre ord skulle lægevagtskørsel foregå i taxier medmindre, der var helt særlige omstændigheder, der krævede særligt udstyr i bilen eller særlig indretning.

Ifølge direktør i Dansk Taxi Råd, Trine Wollenberg, er afgørelsen endnu et eksempel på den ulige konkurrence, som junglen af forskellige tilladelser skaber og de smuthuller, som særtilladelserne finder vej igennem.

”Lovgiver har delt tilladelserne op og stillet forskellige krav. Dem med de færreste krav, for eksempel limousiner, kan kun anvendes til særlig kørsel. Med den her afgørelse flyder grænserne igen sammen og det viser bare igen, hvor ulige en konkurrence, taxierne er oppe imod. Det understeger endnu engang behovet for at få ryddet op og harmoniseret de forskellige tilladelsestyper. Vi skal have gennemført en ny moderne taxilov, så der bliver skabt lige konkurrence”, siger Trine Wollenberg.