Offentlig kørsel

|23.05.2018

Kerteminde Kommune udbyder selv flexkørsel

Kerteminde Kommune vil spare penge og hjælpe lokale vognmænd.


Som den næstsidste kommune på Fyn har Kerteminde Kommune netop valgt at tilslutte sig de øvrige fynske kommuner (med undtagelse af Nordfyns Kommune) ved at hjemtage en del af flexkørslen, der i øjeblikket udelukkende styres fra FynBus.

”Vi starter med et pilotprojekt, hvor vi selv kommer til at stå for al den faste kørsel. Det er den del af kørslen, der er lettest at administrere, og så kan vi få nogle erfaringer derfra til måske senere at hjemtage telekørsel og siddende patientbefordring”, fortæller formand for udvalget, Jesper Hempler (SF).

Penge at spare på at hjemtage kørsel
Det betyder, at kommunen vil udbyde den faste flexkørsel, og så er der mulighed for at lokale vognmænd kan byde ind på opgaven, så det bliver lokale biler frem for udenbys, der kører turene.

”Vi skal spare nogle penge, og der ser ud til at være penge at spare her. Og hvis det så samtidig kan gavne de lokale vognmænd og være med til at sikre, at det også er muligt for almindelige borgere at tage en taxi, så er det en god sidegevinst”, lyder det fra Jesper Hempler til Fyens Stiftstidende.

Kerteminde kommune mener at kunne spare 650.000 kroner om året på at hjemtage den faste kørsel, mens besparelsen, hvis kommunen hjemtager al flexkørsel, i bedste fald kan være yderligere 850.000 kroner.

Kerteminde Kommunes beslutning glæder Taduzudin Kasami, der er næstformand i Dansk Taxi Råd. ”De andre kommuner på Fyn, der har hjemtaget kørslen, har allerede vist, at der kan være store besparelser forbundet med at hjemtage kørslen. Jeg er overbevist om, at Kerteminde Kommune bliver glade for deres beslutning, der giver dem mulighed for at spare penge samtidigt med, at man giver de lokale vognmænd mulighed for at vinde noget lokal kørsel. Det vil jeg gerne rose Kerteminde Kommune for”.