Offentlig kørsel

|02.07.2019

Kalundborg Kommune hæver starttaksterne for Flextur

Som reaktion på et underskud på Flextur i 2018 og 2019 hæver Kalundborg Kommune starttaksterne på Flextur fra 1. juli af.


På baggrund af et underskud på i alt 500.000 fordelt over 2018 og 2019 har Kalundborg Kommunes trafik- og kørselsudvalg besluttet at hæve starttaksterne for Flextur med ikrafttrædelse fra 1. juli 2019.

Konkret hæves starttaksten fra 24 kroner til 36 kroner for de første 10 kilometer til en destination uden for Kalundborg, Høng, Gørlev og Svebølle, mens starttaksten hæves fra 48 kroner til 60 kroner inden for de fire byers bygrænse. Derudover er det nyt, at Høng, Gørlev og Svebølle nu også bliver medtaget som byzone.

Flexture er beregnet til at øge mobiliteten i de områder, der ikke omfattes af den offentlige transport, da man som bruger af Flextur kan blive hentet hvor som helst og tilmed selv kan bestemme hvor man vil hen samt hvornår man vil hentes.

Formand for trafik- og kørselsudvalget i Kalundborg Kommune, Jakob Beck Jensen (V) peger på, at økonomien i den hidtige udformning af Flextur ikke har kunnet bære den store benyttelse af ordningen. Han udtaler følgende til Sjællands Nyheder:

“Det er kun glædeligt, at så mange bruger ordningen, men det giver os også en økonomisk udfordring. Der har været nogle grelle eksempler, hvor enkeltpersoner har brugt Flextur meget inden for byerne. Nu sætter vi taksten inden for byområderne op, så det næsten lige så godt kan betale sig at tage en taxa, hvis man er to om det.”