16.01.2024

Kæmpe bøde for piratkørsel

En 37-årig mand er blevet idømt en bøde på 40.000 kroner for ulovlig taxikørsel i Aarhus' natteliv efter en afgørelse i Retten i Aarhus sidste torsdag.


Manden blev stoppet af Østjyllands Politi under en rutinekontrol i Aarhus tidligt en søndag morgen i februar 2022. Politiet mistænkte hurtigt, at han kørte piratkørsel. Han havde tre passagerer i bilen, som han hævdede at kende. Men da politiet spurgte ind til passagerernes navne, svarede han forkert. Passagererne fortalte, at de havde betalt 150 kroner for turen via mobilepay til manden.

Manden blev sigtet for at overtræde taxiloven og fik en bøde. Da han nægtede sig skyldig og afviste at betale bøden, endte sagen i retten. Her forklarede han, at passagererne havde insisteret på at betale, selvom han havde frabedt sig betaling. Retten afgjorde, at manden skulle betale en bøde på 40.000 kroner.

Ifølge specialanklager, Katrine Klausen, kan det være svært at fange pirattaxichauffører på fersk gerning, men denne sag beviser, at det er muligt, og at store bøder venter dem, der bliver fanget. Selvom kun én ulovlig tur blev bevist i denne sag, var bøden stadig høj.

I Dansk PersonTransport er vi meget tilfredse med, at det er lykkedes at få piratkørsel dømt og kæmper fortsat med at få stoppet ulovlige kørsel, som ikke kun skaber helt unfair konkurrence til den professionelle taxibranche, men også udgør en risiko for trygheden og passagernes sikkerhed.

Desværre er der masser af eksempler på, at folk der har taget en tur i en pirattaxi er endt med at blive offer for økonomisk svindel eller sågar overfaldet.

Det er derfor vores klare anbefaling, at du altid vælger en lovlig taxi med synligt taxiskilt, ID-nummer og en godkendt og uddannet chauffør.

Politiet bringer hele historien her