Taxikørsel

|09.03.2018

Instruktion til den nye EP-tilladelse til personbil

De første tilladelser til erhvervsmæssig personbefordring i personbil er blevet tildelt. I marts-udgaven af Busmagasinet finder medlemmer en detaljeret instruktion i brugen af de nye tilladelser til både personbil og kørselskontorer.


Ved første lodtrækningsrunde om den nye tilladelse til erhvervsmæssig personbefordring i personbil 28. februar blev der uddelt 200 tilladelser blandt knap 1900 ansøgende virksomheder. Næste lodtrækning finder sted 31. maj og ansøgningsrunden finder sted fra 1. april til 20. maj. Ventelisten og ansøgningerne fra første ansøgningsrunde vil blive nulstillet. Man skal således ansøge på ny, hvis man vil deltage i den næste lodtrækning.

Man kan læse mere om ansøgningsproceduren for den nye EP-tilladelse til personbil her.

Taxitilladelse kan ombyttes
Såfremt man er indehaver af en taxitilladelse udstedt jf. den gamle taxilovgivning kan man ombytte denne til den nye EP-tilladelse til personbil uden at deltage i lodtrækningen. Såfremt man har en OST-tilladelse, tilladelse til sygetransport eller limousinetilladelse jf. den gamle taxilovgivning, som udløber inden udgangen af 2020, kan disse ligeledes ombyttes til den nye tilladelse 3 mdr. før tilladelsernes udløb.

BEMÆRK: Såfremt den nye tilladelse til erhvervsmæssig personbefordring i personbil skal anvendes til taxikørsel, så skal den pågældende personbil – når den kører taxikørsel – tilknyttes et kørselskontor efter den NYE taxilovgivning.

Bustilladelsen er den samme som altid
Busloven er fortsat den samme og tilladelsen til erhvervsmæssig personbefordring i bus fortsætter derfor som hidtil. En bustilladelse kan således ikke anvendes til taxikørsel, og det er fortsat ikke tilladt at befordre mindre end fem passagerer i en bus med mindre der er tale om rutekørsel. En EP-tilladelse til bus kan heller ikke ombyttes til den nye tilladelse for erhvervsmæssig personbefordring i personbil.

Du kan læse mere om den nye EP-tilladelse til personbil og tilladelser i Busmagasinet 02 2018. Medlemmer er også meget velkomne til at ringe for vejledning i den nye taxilovgivning.