trafiksikkerhed

|22.10.2020

Husk at tænde baglygterne

Transport- og Boligministeriet, Færdselsstyrelsen og Rådet for Sikker Trafik har sat gang i en kampagne, der skal minde alle bilister om at få tændt bilens lys, hvis de kører i mørke, regnvejr eller diset og tåget vejr.


”Det er ikke alle biler, der er indrettet, så baglygterne tænder automatisk, men det er lovpligtigt at have lys både foran og bag på bilen, når sigtbarheden er dårlig. Derfor denne særlige appel til føreren om selv at sørge for at have tændt baglygterne. Det vil gøre det mere sikkert for os alle at rulle på vejene i de mørke måneder,” siger Benny Engelbrecht, transportminister.

Faktisk har 74 % adspurgte bilister meldt, at de har oplevet biler med slukkede baglygter, når det var mørkt, eller sigtbarheden var nedsat. Det får Transport- og Boligministeriet, Færdselsstyrelsen og Rådet for Sikker Trafik til at starte kampagnen: ”Husk baglygterne”. Her er målet at gøre alle trafikanter opmærksomme på, at det er vigtigt at sikre sig, at lygterne er tændt.

Gode råd

Hvis du har en bil, hvor baglygterne ikke tænder automatisk:

  • Undersøg, om det er muligt at få omkodet bilen, så baglygterne altid tænder, når du starter bilen – eller gør det til en vane altid at tænde nærlyset, når du starter bilen

Hvis du vil være helt sikker på, at der er lys i baglygterne:

  • Tænd nærlyset, så er der også lys i baglygterne.

Hvis du ser en bil uden lys bagpå – og det er mørkt eller usigtbart:

  • Blink en gang med det lange lys for at gøre føreren opmærksom på at tænde baglygterne.

Læs mere her:
https://www.sikkertrafik.dk/presse/pressemeddelelser/nu-bliver-det-moerkt-husk-lygterne