Taxikørsel

|23.10.2020

Hjælpepakker til coronaramte virksomheder

I Dansk PersonTransport får vi en del henvendelser fra taxivognmænd, der spørger, om de kan søge hjælpepakker i forbindelse med corona-restriktioner i aften- og nattelivet.


I forbindelse med indførelse af restriktioner for restauranter og cafeer, hvor lukketiden er kl. 22, indgik regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Konservative og Alternativet en aftale om kompensation til de ramte virksomheder samt underleverandører. Dansk PersonTransport satte i starten af oktober gennem flere medier fokus på den meget pressede situation taxierhvervet er i pga. corona og de seneste restriktionerne i aften- og nattelivet og har appelleret til, at taxierhvervet blev betragtet som underleverandører i forhold til restauranter og caféer.

I sidste uge blev aftalen om kompensation til restauranter og caféer udvidet, og i aftalen fremgår, at taxiselskaber også er omfattet. Der er dog et krav om dokumentation, som kan blive en udfordring.
”Der er ingen tvivl om, at taxiernes omsætning er ramt pga. de seneste restriktioner i aften- og nattelivet. Det er dog en udfordring, hvis taxierne kan dokumentere deres omsætningsnedgang i form af aftaler med restauranter og lign., da taxierne blot er en naturlig del af aften- og nattelivet,” siger Trine Wollenberg.

Den politiske aftale skal udmøntes i en bekendtgørelse, og der vil DPT naturligvis arbejde for, at dokumentationskravet bliver udformet på en måde, som er muligt for taxivognmændene og taxiselskaberne.