Coronavirus

|19.03.2020

Hjælpepakke klar fra regeringen: DPT arbejder på detaljeret vejledning til medlemmer

Efter en nats forhandlinger trådte et samlet folketing frem og præsenterede en stor hjælpepakke til erhvervslivet. Her kan du se, hvad den går ud på. Hurtigst muligt udarbejder DPT en detaljeret vejledning, der kan hjælpe dig med at søge


En samlet regering præsenterede i dag en stor hjælpepakke til erhvervslivet.

Pakken indeholder en stor pose penge, der giver midlertidig kompensation for virksomheders faste udgifter, midlertidig lønkompensation og bedre mulighed for at låne penge. Samtidig er initiativerne målrettet alle typer af virksomheder fra freelancere, selvstændige erhvervsdrivende, mellemstore og store virksomheder og inkluderer også bus- og taxivognmænd.

”En stor tak skal lyde til folketinget og regeringen for denne hjælpepakke, som er yderst nødvendig for vores medlemmer, som i særdeleshed er pressede i øjeblikket. Derfor er det ekstra dejligt at se, at folketinget prøver at få alle brancher og problemstillinger tænkt ind i deres tiltag inklusive bus- og taxibranchen. Det er yderligere meget positivt, at de også er indstillede på at rette til, hvis det viser sig, der er ”huller”,” siger adm. direktør for Dansk PersonTransport Michael Nielsen.

Hjælpepakken inkluderer blandt andet:

Midlertidig kompensation for virksomheders faste udgifter

Bus- og taxivirksomheder kan få midlertidig kompensation for virksomheders faste udgifter. Kompensationen målrettes virksomheder med et stort fald i omsætningen hjemme (mere end 40 pct.).

Erhvervsdrivende, som ved bekendtgørelse er påbudt fuldt lukket, vil i denne periode blive kompenseret, svarende til 100 pct. af de faste udgifter.

Midlertidig kompensationsordning for selvstændige

Ordningens målgruppe er selvstændige, hvis bus- eller taxivirksomhed som konsekvens af corona-virussen forventer at opleve omsætningstab på minimum 30 pct. Det er samtidig en betingelse for at opnå støtte gennem ordningen, at virksomheden i gennemsnit har haft en omsætning på mindst 15.000 kr. pr. måned i en forudgående periode.

Kompensationen vil udgøre 75 pct. af det forventede omsætningstab i perioden sammenlignet med den gennemsnitlige omsætning i seneste regnskabsår. Kompensationen kan dog maksimalt udgøre 23.000 kr. pr. måned (pr. CPR-nummer, hvor der er flere ejere). Hvis den selvstændige har en medarbejdende ægtefælle, hæves loftet for den maksimale kompensation med 100 pct., svarende til 46.000 kr. Kompensationen er skattepligtig.

Læs mere om ordningen på Finansministeriets hjemmeside her https://www.fm.dk/nyheder/pressemeddelelser/2020/03/regeringen-og-partier-enige-om-hjaelpepakke.

Mere vejledning på vej

”Da vi ved, at denne hjælpepakke er yderst relevant for vores medlemmer, arbejder vi på højtryk med at udarbejde en detaljeret vejledning til medlemmerne, der kan være en hjælp når de skal til at søge,” siger Michael Nielsen.

Følg med her og på Facebook, og tjek eventuelt et kommende nyhedsbrev.