Foreningen

|21.06.2019

Grøn omstilling på Folkemødet

På transportområdet var grøn omstilling et af de helt store temaer på dette års Folkemøde. Dette udmundede sig bl.a. i flere debatter om, hvordan man sikrer flere elbiler på vejene, og hvordan taxibranchen kan bidrage til denne ambition.


Et af de store emner på årets Folkemøde var grøn omstilling, herunder også omstilling af persontransporten til grøn teknologi. Det Økologiske Råd havde for første gang lanceret Klimarejsen, som er et projekt om, at alle skal kunne rejse klimavenligt til Folkemødet og rundt på Folkemødet. I den forbindelse havde Det Økologiske Råd inviteret til to debatter om projektet og perspektiverne i omstilling til grøn transport.

Adm. direktør for Dantaxi Carsten Aastrup deltog i den ene debat, da Dantaxi som partner i Klimarejsen havde 4 elttaxier kørende på Bornholm. Carsten Aastrup anførte bl.a. at Dantaxi bruger initiativet omkring Klimarejsen og Folkemødet, som et casestudie for brug af elttaxier, og ambitionen er, at Dantaxi til næste års Folkemøde kan levere endnu flere eltaxier, hvilket også er Dantaxis ambition på landsplan. ”Men vi er udfordret af for få muligheder for at lade vores biler. For at eltaxierne kan fungere, skal der være mange flere hurtige opladere til taxierne,” lød det fra Carsten Aastrup under debatten.

Budskabet om en bedre lade infrastruktur til eltaxier, blev også fremhævet af Trine Wollenberg fra Dansk PersonTransport under Nissans debat om, hvordan vi får flere elbiler på vejene. ”Taxibranchen vil gerne bidrage til en grøn omstilling og ser gode muligheder i at anvende elbiler til taxikørsel, men der er to udfordringer: 1) taxierne skal kunne hurtigoplade deres biler. Det kræver infrastruktur 2) Der skal være elbiler på markedet til en konkurrencedygtig pris, og de skal kunne leveres inden for en rimelig tidshorisont – og det er ikke om ét år” anførte Trine Wollenberg under debatten.