Coronavirus

|29.05.2020

Grænserne åbnes igen – lidt

Statsministeren har på et netop afholdt pressemøde oplyst, at grænserne til Tyskland, Norge og Island åbner fra 15. juni. Turister, der ankommer til Danmark, skal dokumentere, de har booket ophold.


”Det kommer til at foregå med restriktioner”, sagde Mette Frederiksen til pressemødet i dag, hvor hun åbnede for rejser til og fra Tyskland, Norge og Island fra 15. juni. Opfordringen til at blive 14 dage hjemme ophæves for disse lande, for så vidt angår rejser til områder uden for byer med 750.000 indbyggere. Dernæst skal turister, der ankommer til Danmark fra disse lande, dokumentere, at de har booket et ophold uden for København med mindst seks overnatninger på hotel, campingplads eller lignende.

Der er dialog om en åbning af grænserne før 31. august med Sverige og Finland, og det forlyder, at regeringen efter sommeren vil se på at åbne grænserne for øvrige Schengenlande og Storbritannien.

”Det er selvfølgelig positivt for vores medlemmer og især taxi og turistbusbranchen, at der bliver åbnet op for Danmark igen, og at det bliver muligt at arrangere ture til Norge og Tyskland hen over sommeren. Desværre står det nu helt klart, at med disse meget begrænsede åbninger kommer især turistbusbranchen til fortsat at mangle indtægtsmuligheder og vil derfor være endnu mere afhængige at fortsat genopretningshjælp også efter 8 juli. ,” udtaler adm. direktør Michael Nielsen.

Læs regeringens faktaark her