Coronavirus

|22.12.2020

Grænsen til Sverige lukket: Usikkerhed om fjernbustrafik

Grænsen mellem Sverige og Danmark blev lukket ved midnat. Det betyder, at rejsende til og fra Bornholm ikke kan rejse med færgen fra Ystad. Tilsvarende må fjernbusruterne – der udgør livsnerven for de rejsende med kollektiv trafik til og fra Bornholm – også lukke ned i dagene op til jul.


BornholmerBussen linje 866 har foreløbig aflyst busafgangene fra 22. december til 24. december og det samme gælder Kombardo Ekspressen, der henviser til rejser med færgeforbindelsen mellem Køge og Rønne.

”Der bør hurtigst muligt genetableres forbindelser til Bornholm med fjernbustrafik og færge. Den svenske grænselukning kan generelt set være velbegrundet, men den bør ikke forhindre transitkørsel med bustrafik og fjernbustrafik og færge til og fra Bornholm. I lighed med tidligere perioder med grænselukning må man se på, om ikke transitkørsel med passagerer kan foregå forsvarligt,” mener Dansk PersonTransport.

Dansk PersonTransport presser på for en afklaring på området, så det bliver muligt for danske busser at køre gennem Sverige, når færgerne sejler igen.