20.04.2023

God start på transportmessen ”Persontransport 2023”

Transportmessen ”Persontransport 2023” åbnede med ministerbesøg, debat om transportbranchens vilkår og masser af gæster på Dansk Persontransports stand.


Transportminister Thomas Danielsen åbnede torsdag den 20. april transportmessen ”PersonTransport 2023”.

I sin åbningstale fokuserede transportministeren på branchens samfundsmæssige betydning, sin egen baggrund som lastbilmekaniker og den grønne omstilling.

Derefter kom ministeren på besøg i Hal H, hvor Dansk PersonTransport holder til alle dage på messen. I hallen viste adm. direktør Michael Nielsen og formand John Bergholdt ministeren rundt blandt udstillerne, og fik en god snak om, hvad der rører sig i branchen.

Michael Nielsen deltog også i en debat med bl.a. formanden for Folketingets transportudvalg, Rasmus Prehn og Danmarksdemokraternes transportordfører, Kenneth Fredslund Petersen om vognmanden som central aktør i den grønne omstilling. Her satte Michael Nielsen blandt andet fokus på vigtigheden af, at vi får styrket den kollektive transport, og at der bliver lavet en plan for udrulningen af ladeinfrastruktur til turistbusser.

På Dansk PersonTransports stand havde DPT sammen med Transporterhvervets Uddannelser (TUR) inviteret til informationsmøde for vejledere og jobkonsulenter under navnet ”Jobmuligheder i transportbranchen”. Her var der blandt andet oplæg fra Vikingbus, ligesom vejlederne og jobkonsulenterne fik mulighed for at møde en transportlærling og høre nærmere om mulighederne for job i branchen.