kollektiv trafik

|08.01.2020

God kemi i Kolding

DPT havde medlemsmøde med fokus på kemisk APV og kemisk risikovurdering. Deltagerne var ISO 14001 og ISO45001-certificerede busvirksomheder, der blev opdateret om de nye regler.


En ændring af regelsættene betyder, at virksomheder med virkning fra 1. juli 2019 skal udarbejde en såkaldt ”Kemisk APV”. En Kemisk APV erstatter de arbejdspladsbrugsanvisninger (APB), der hidtil har været en del af virksomhedernes APV. På et møde i Kolding den 8. januar 2020 med deltagelse af 22 personer fra 12 forskellige busselskaber, der alle var miljøcertificerede og/eller arbejdsmiljøcertificerede, var de nye regler på dagsordenen. Værter for mødet var Würth Danmark, der dels viste rundt på deres lager- distributionsfaciliteter i Kolding og dels gav en indføring i de nye regler, og de muligheder, produkter og værktøjer Würth tilbyder for at håndtere de nye forpligtelser.

Arbejdstilsynets vejledning om de nye regler om kemisk risikovurdering og kemisk APV kan man finde her:  Arbejde med stoffer og materialer – opdateret Januar 2020

Derudover blev der på mødet drøftet, hvilke ydelser, Dansk PersonTransport skal levere til medlemsvirksomheder, der arbejder med miljø- og arbejdsmiljøcertificering (ISO 14001 og ISO 45001):

  • Lovkravsliste med oversigt og løbende opdatering af de relevante regelsæt og vejledninger.
  • Aftale med KIWA Inspecta og QHSE Group om certificering.
  • Diverse kurser og ERFA-møder om relevante emner.

Hvis du er interesseret i at høre mere om miljø- og arbejdsmiljøcertificering og blive tilknyttet Dansk PersonTransport ERFA-gruppe om emnet, kan du kontakte sektorchef Lasse Repsholt