Coronavirus

|12.01.2021

Givende og hårdt arbejde

Næstved Taxa fik kam til sit hår, da de blev spurgt, om de ville hjælpe Næstved Kommune med at transportere borgere til vaccination, og det hele endte godt. Trods udfordringer og travlhed gik de fire dage så gnidningsfrit, som det var muligt. Ole Gaarde Kristensen fra Næstved Taxa stillede sig i front og dirigerede og koordinerede.


”Jeg var dødtræt, da kom jeg hjem i lørdags, men hold kæft, hvor jeg smilede også. Det var ekstremt givende!” Ordene er Ole Gaarde Kristensens, da Dansk PersonTransport ringede for at høre om, hvordan det gik, da Næstved Taxa i fire dage blev sat i pendulsvingninger til og fra test- og vaccinestedet på Grimstrupvej i Næstved.

Det var Næstved Kommune, der dagen før ringede til Ole Gaarde Kristensen for at høre, om Næstved Taxa kunne hjælpe med at transportere borgere over 85, der bor i eget hjem, der nu kunne blive vaccineret. Det ville og kunne de godt, og foran Ole Gaarde Kristensen og Næstved Taxa lå nu fire dages benhård knoklen.
”Næstved er geografisk den største kommune på Sjælland med borgere 25 km væk, der også skal tilbage igen. I perioder brugte vi mange vogne, men det har været begrænset af, at jeg ikke kunne lade borgerne sidde i bilerne og glo, så vi forsøgte i Næstved Taxa at lave “just in time”-levering, så vi ramte så tæt på, som muligt. Når der kom mange borgere kørende selv, dæmpede jeg tilkomsten af mine vogne, så det hele kunne glide,” siger Ole Gaarde Kristensen.

Udfordring på udfordring
Der var flere udfordringer, der dukkede op. Dels er der de gængse coronarestriktioner med afstand, og hvor mange der må være i hver vogn, dels kan vaccinationsholdet maks. vaccinere 18 i timen, og når man er blevet vaccineret, skal man sidde et kvarter for at sikre sig, at der ikke er nogen reaktioner på at blive vaccineret. Oven i skal tilgangen af borgere med taxi tilpasses tilgangen af borgere, der kører selv og – da der blev leveret yderligere vacciner – tilgangen af Region Sjællands frontpersonale, der også kunne få første dosis af vaccinen. En sidste udfordring var også, at når først vaccinen er tøet op kl. 10, når centeret åbner, skal den bruges inden 16:30, for at den virker.

Ole Gaarde Kristensen fortæller, at Næstved Taxa nu har lavet en ”lex vaccine”, så de ikke behøver opfinde den dybe tallerken forfra, hvis og når lignende ting sker igen.

”Det har været en logistikprøvelse af den anden verden. Det var også det mest givende, jeg har prøvet i de 30 år i denne branche. Jeg glæder mig også til, at de skal revaccineres”.