Coronavirus

|11.12.2020

Genåbning af generelle hjælpepakker

Regeringen har sammen med flere af Folketingets partier besluttet at genåbne de generelle kompensationsordninger for faste omkostninger og omsætningstab for selvstændige.


Genåbning af ordningerne betyder, at virksomheder kan søge hjælpepakker på samme måde, som man ansøgte forårets hjælpepakker. Aftalen vil gælde fra 9. december for virksomheder i de 38 først berørte kommuner, og fra 11. december kan virksomheder i hele landet søge. Indtil videre gælder kompensationsordningen frem til og med 3. januar 2021, men kan forlænges, såfremt de skærpede restriktioner forlænges.

Hvad kan der søges om

Aftalen omfatter dækning af faste omkostninger og omsætningstab for selvstændige.

For faste omkostninger gælder:

  • Forventet omsætningsnedgang på minimum 30 % i restriktionsperioden i forhold til referenceperioden, der i udgangspunkt udgør samme periode sidste år.
  • Virksomhederne kan modtage kompensation efter trappemodellen, hvor en omsætningsnedgang på fx 30 % giver adgang til kompensation for 40 % af virksomhedens udækkede omkostninger.

Omsætningstab til selvstændige:

  • Gælder for selvstændige med max 25 ansatte, ejer mindst 25% og arbejde selv i virksomheden.
  • Forventet omsætningsnedgang på minimum 30 % i restriktionsperioden i forhold til referenceperioden, der i udgangspunkt udgør samme periode sidste år.
  • Virksomheder kan få kompenseret 90 % af deres tab, dog max. kr. 23.000

Hvad gør jeg, hvis jeg allerede har søgt andre hjælpepakker?

Selvstændige, som allerede har søgt en af de eksisterende ordninger, fordi de er underlagt en af de nationale restriktioner, vil ikke skulle søge ordningen igen.

Klik her for at se, hvilke restriktioner der gælder for de forskellige åbne hjælpepakker og politiske aftaler.