flextrafik

|16.08.2018

Fynbus indskærper regler om brug af underleverandører

Fynbus indskærper regler om brug af underleverandører.


I forbindelse med flexkørsel anvender vognmænd ofte underleverandører i det omfang de finder det nødvendigt, men jf. de gældende udbudsregler kan trafikselskaberne ikke blande sig i entreprenørers og eventuelle underleverandørers indbyrdes organisering. Ud fra den erkendelse har FynBus besluttet at understrege en række relevante og nødvendige krav i såvel udbudsmateriale som i kontrakten i forbindelse med entreprenørers eventuelle anvendelse af underleverandører. Det drejer sig kort fortalt om en indskærpelse af, at de regler der gælder for leverandørerne omkring overholdelse af overenskomster m.v., også gælder for deres underleverandører – altså en slags kædeansvar.

Fynbus juridiske enhed vurderer dog også på baggrund af aftaleretlige principper, at FynBus ikke kan hindre brug af underleverandører, og FynBus må acceptere, at en direkte aftalepart (vognmand) må gøre brug af underleverandører under nærmere fastsatte vilkår. FynBus kan dog i sit udbudsmaterialet fastsætte minimumskrav til tilbudsgiverens egnethed, og det kan indirekte få betydning for brug af underleverandører, hvilket Fynbus overvejer i skrivende stund.

Dansk Taxi Råds formand Torben Kirketerp ser positivt på Fynbus vilje til at konkretisere reglerne: ”Mange vognmænd og taxiselskaber har jo til tider brug for underleverandører, men det er vigtigt, at brugen af underleverandører ikke kan udnyttes til blandt andet at omgås overenskomstmæssige forhold, så i Dansk Taxi Råd ser vi meget positivt på dette initiativ”

Læs mere om sagsfremstillingen på følgende link fra Fynbus sidste bestyrelsesmøde (s.24): Klik her.