Coronavirus

|09.06.2020

Forsamlingsforbuddet er hævet fra 10 til 50

Sundheds- og Ældreministeriet har bekendtgjort, at man nu må samles op til 50 personer. Samtidigt kan alle idræts- og fritidsfaciliteter nu åbne. ”En lille åbning for nogle af vores medlemmer”, siger Michael Nielsen, adm. dir. DPT.


Fase 3 af genåbningen er trådt i kraft. Det betyder, at danskere nu kan forsamles op til 50 personer ad gangen, og at spillehaller, lege- og badelande, svømmehaller, træningscentre og indendørs idræts- og foreningsliv nu kan åbne.

”Det genererer en lille åbning for vores medlemmer og mulighed for at etablerer ture uden at skulle bekymre sig om, hvor forsamlingsforbuddet gælder”, siger adm. dir. Michael Nielsen. ”Desværre er vi rigtigt langt fra normale tilstande , da turisterne mangler, de større events og arrangementer alle er aflyste, og de fleste grænser stadig er lukkede.

Vi må dog håbe, at danskerne med denne ændring får mere mod på at arrangere events og ture med turistbusserne eller at tage en taxitur, for det kan man nemlig trygt gøre. Både turistbusser og taxier gør alt, hvad de kan for at leve op til alle retningslinjer inden for hygiejne, rengøring og afstand,” siger Michael Nielsen og tilføjer: ”Den større forsamlingsmulighed og de åbnede kulturfaciliteter betyder desværre ikke, at branchen har væsentlig større mulighed for at overleve krisen. Vi taler om en turistbusbranche, der stadig er i knæ og har tabt over 70% af årets omsætning. Samtidigt er taxibranchen kun tilbage på omkring index 35 i hovedstaden og index 50 i provinsen.  Der er derfor nu og i lang tid fremover fortsat brug for genopretningshjælp og støtte til især taxi og turistbusbranchen ”.