skævbremsning

|13.07.2018

Fokus på sikkerhed inden Dana Cup

Sikkerhed er enhver busvognmands prioritet. Det er den også for Jørns Busrejser i Brønderslev, der i forbindelse med planlægningen af kørsel for Dana Cup inviterede pressen, samarbejdspartnere og kommunen til en kvalitets- og bremsekontrol af de busser, der skal køre Dana Cup 2018.


Her viste Jørns Busrejser de fremmødte, hvordan den normale vedligeholdelse af virksomhedens busser og chaufførens daglige tjek af bussen foregår. ”Efter sidste års kontroller ved Dana Cup har branchen arbejdet hårdt for at højne standarden og dermed sikre, at der ikke rejses tvivl om sikkerheden, når store arrangementer som Dana Cup afholdes,” udtaler Michael Nielsen, adm. direktør i Danske Busvognmænd. Han var selv til stede under arrangementet hos Jørns Busrejser, der i år for første gang kører kørslen med de mange børn, som deltager i Dana Cup. For at sikre den bedste service har Jørn Pedersen i samarbejde med Danske Busvognmænd etableret et sikkerhedsprogram.

”Ved arrangementet fik vi lejlighed til at fortælle om vores egen indsats for at løfte standarden i branchen – særligt med henblik på vores vejledning om egenkontrol af bremser,” forklarer Michael Nielsen om arrangementet, hvor bl.a. TV2 Nord, Hjørring Avis, Nordjyske, folketingsmedlem Rasmus Prehn (S), kommunen og Dana Cup deltog.

Også Dana Cups direktør Jette Andersen var positiv efter arrangementet:

“Jeg føler mig ganske fortrøstningsfuld, efter at jeg har oplevet prøverne på bremseevne, og efter at jeg har haft en god snak med Jørn Pedersen. Der er ikke tvivl om, at der i år benyttes stabile køretøjer, der vil være under konstant tilsyn i den uge, vi benytter dem på Dana Cup. Jeg ser frem til en Dana Cup, hvor vi kommer til at opleve et gnidningsfrit transportforløb. I år kan vi også vente besøg af færdselspolitiet, og de skal være velkomne. Der er i hvert fald gjort, hvad der er menneskeligt muligt for, at bussikkerheden er i top!” lyder det fra Jette Andersen.


Fra venstre: Direktør for Dana Cup Jette Andersen, adm. direktør for Danske Busvognmænd Michael Nielsen, transportordfører for Socialdemokratiet Rasmus Prehn & Jørn Pedersen fra Jørns Busrejser. Alle var til stede og tilfredse med kvalitets- og bremsekontrollens forløb. Foto: Fodboldfoto Jess Madsen

Alle busser til Dana Cup tjekkes
Jørns Busrejser har i egen virksomhed 20 køretøjer, der indgår i dækningen af Dana Cup, hvor 20.000 unge fodboldsspillere ugen igennem skal transporteres frem og tilbage fra banerne. Under eventet bliver samtlige busser fra Jørns Busrejser testet på virksomhedens egen bremseprøvestand for at sikre, at de overholder de lovmæssige krav. Danske Busvognmænd har igangsat forskellige initiativer, som sikrer, at medlemmerne til enhver tid er klædt på i forhold til de tekniske og sikkerhedsmæssige forhold ved deres busser.

Danske Busvognmænd stiller f.eks. følgende til rådighed for medlemmerne:

  • vejledningen ”Hænger du i bremsen”
  • vejledningen ”Nødudgange i bussen”
  • vejledningen ”Viden om børn i bussen”
  • tjeklister for sikkerhedsudstyr i busserne
  • aftale om gratis bremsetjek med Applus
  • kampagne om højresvingsulykker
  • medlemsmøder om bremsevirkning, skikontroller, nødudgange etc.

Du kan allerede læse mere om arrangementet på Nordjyskes hjemmeside.