15.05.2024

Fokus på både nye og gamle el-biler og deres bidrag til den grønne omstilling til Transportens Årsdag 2024

Oplev den 110 år gamle elbil, Baker Electric 1914 – også kaldet Bedstemor And Bilen, på Transportens Årsdag 2024.


Som en del af Dansk Erhvervs Transportens Årsdag 2024, får deltagerne en eksklusiv chance for at opleve en sand perle fra automobilhistorien – nemlig Baker Electric 1914. Elbilen daterer sig tilbage til begyndelsen af det 20. århundrede og har således været en af grundstenene til den stigende udvikling af elbiler, vi ser i dag.

Baker Electric 1914 markerer ikke kun en vigtig del af transportens historie, men den bringer også fokus på nutidens indsats for at fremme elektrisk mobilitet. Dantaxi, som har sat det gode eksempel for den grønne omstilling ved at satse helhjertet på el-taxier, vil nemlig også være til stede til Transportens Årsdag.

Bilen, Baker Electric, er fra 1914, og fejrede sin 99-års fødselsdag det år, da Dantaxi i 2013 fik deres første elektriske taxi på gaden. I dag har selskabet over 700 elbiler fordelt over det meste af landet.

El-taxier spiller en afgørende rolle i den grønne omstilling af persontransportsektoren ved at tilbyde et miljøvenligt alternativ til traditionelle forbrændingsmotorkøretøjer. Deres brug af elektriske drivsystemer bidrager til at reducere luftforurening og støjforurening, hvilket skaber mere bæredygtige og behagelige bymiljøer for os alle. De er uundværlige i den grønne omstilling.

Den unikke mulighed for at opleve den charmerende 110 år gamle el-bil er kommet i stand igennem et samarbejde mellem Dansk Erhverv, ElbilBy og Dantaxi. Deltagerne på Transportens Årsdag vil også have mulighed for at få en køretur i den gamle elbil.

Læs mere om Transportens Årsdag 2024 her