Turistkørsel

|02.02.2018

Fjernbusterminal: Fortræde i Transportudvlaget

Danske Busvognmænds adm. direktør Michael Nielsen og sektorchef Lasse Repsholt var torsdag - 1. februar - til foretræde i Folketingets Transportudvalg angående en københavnsk fjernbusterminal.


Danske Busvognmænd har igennem længere tid arbejdet for bedre af- og påsætningsforhold for fjernbusser i København. Arbejdet for en københavnsk fjernbusterminal har fra Danske Busvognmænds side indtil nu budt på indslag på TV2 Lorry, længere analyser ifm. fjernbusoperatørernes betragtelige vækst og videoptagelser fra Ingerslevgade.

Denne uge har adm. direktør Michael Nielsen og sektorchef Lasse Repsholt så rejst sagen for politikerne i Transportudvalget på Christiansborg på et foretræde. På foretrædet har Danske Busvognmænd presset på overfor medlemmerne af Transportudvalget for at få en afklaring omkring finansiering af en fjernbusterminal. Herudover blev EU-kommissionens buspakke også vendt, da realiseringen af dette forslag vil gøre behovet for en fjernbusterminal i København endnu større. Kommissionens buspakke og Danske Busvognmænds holdning hertil kan man læse mere om her.

Man kan læse meget mere om baggrunden for hele sagen her eller se de to videooptagelser, der tydeliggør de sikkerhedsmæssige problematikker:

Skal der dræbes en chauffør, før vi får en fjernbusterminal?

Er det en cykelsti eller en fjernbusterminal?