Taxikørsel

|11.04.2018

Fem gode råd til køb af taxi

Vejen til et sundere marked for brugte taxier.


Jens Peter Larsen, der er adm. direktør og værdifastsætter i QuickImport, der beskæftiger sig med at værdifastsætte brugte biler, giver i denne uge nogle gode råd, der kan hjælpe situationen for danske vognmænd, så der bliver et mere sundt marked for brugte taxier.

Der er også en helt anden tendens på spil, som påvirker værdifastsættelsen af brugte taxier. Det er de to nedsættelser af registreringsafgiften, som Folketinget lancerede i november 2015 og november 2017. De har betydet, at biler i klassen Mercedes E og BMW 5 er blevet op til 150.000 kroner billigere i nypris, og det presser naturligvis hele brugtbilsmarkedet for denne type biler. ”Efterspørgslen efter brugte taxier falder simpelthen, fordi nyprisen for en Mercedes, BMW eller Audi er faldet så meget. Der er i øjeblikket en stor pukkel af brugte biler ude på markedet, som forhandlerne har svært ved at afsætte”, fortæller Jens Peter Larsen.

Han ser tre typer tiltag, der kan hjælpe situationen for danske vognmænd, så der bliver et mere sundt marked for brugte taxier. Det er:

  • Sæt flere vogne til salg hos forhandlere. I øjeblikket lader mange vognmænd deres vogne køre videre, fordi de er usikre på afgiften. Derved bliver Skats datagrundlag ved med at være tyndt.
  • Sæt vognene til salg til realistiske priser. I øjeblikket bliver brugte taxier annonceret til urealistisk højere priser og har lange salgstider. Derved bliver Skats datagrundlag farvet af for høje værdier.
  • Overvej at afsætte vognen til flex-leasing via et leasingfirma. Ved flex-leasing bliver afgiften afregnet med 0,5 procent per måned. Det kan udvide kundegrundlaget.

Fem gode råd, når du skal købe ny vogn

  • Husk at de nye regler vil betyde, at din bil vil koste en afskrivning hvert år, modsat de gamle regler hvor bilerne blev frikørt. Jo dyrere bil du køber, desto højere afskrivning.
  • Sørg for at overveje dine muligheder for at afsætte bilen til en slutkunde – sæt f.eks. bilen til salg, mens den stadig kører taxi.
  • Vælg en gængs bil, som ikke har meget ekstraudstyr – den vil blive billigere i afgift som brugt. Gode eksempler er Skoda, Volkswagen Passat og Mercedes B- og C-klasser.
  • Vent med at tage bilen ud af taxi-kørsel og betale afgift til bilen er mindst ét år gammel fra 1. registreringsdato, og gerne 2-5 år gammel. Alderen på bilen har stor betydning for afgiften som brugt bil.
  • Du kan få hjælp til en bindende forhåndsvurdering af registreringsafgiften gennem QuickImport.dk – også mens du stadig bruger bilen som taxi, og det er helt uforpligtende.

Kilde: QuickImport.dk.