Taxikørsel

|01.05.2018

Fanø Taxa er lukket

Esbjerg Taxa overtager taxikørslen på Fanø.


Fanø Taxa stoppede kørslen på Fanø den 27. april. Fanø Kommune har derfor været tvungent til at finde en hurtig løsning. Her er Esbjerg Taxa trådt til, og har overtaget taxikørslen midlertidigt frem til den 1. september. Esbjerg Taxa vil hver dag have én vogn fast på Fanø i et tidsrum, der endnu ikke er endeligt aftalt, ligesom der vil være muligheder for at have flere taxier på øen ved ekstra behov eller særlige arrangementer.

Benytter sig af ny taxilov
Borgmester Sofie Valbjørn (Alt) er ærgerlig over situationen og understreger, at det er en midlertidig løsning, mens der arbejdes på at finde en permanent løsning, udtaler hun til JydskeVestkysten: ”Jeg er ikke begejstret over, at vi skal afsætte en masse penge til det her, men vi må indse, at vi har et akut behov hos blandt andet ældre borgere og restaurationer, og så længe vi ikke har et alternativ til de borgere, synes jeg, at dette er en rimelig løsning”.Dermed bliver Fanø Kommune en af de første kommuner, der har benyttet sig af den nye taxilovs mulighed for, at kommuner kan tilkøbe sig taxidækning.

Formand for Esbjerg Taxa, Torben Kirketerp, er ganske tilfreds med den midlertidige løsning: ”Der er ingen, der ved, om det er en god forretning at køre på Fanø. Vi har kun den tidligere vognmand på Fanøs ord. Vi vil kigge på tallene, når vi har kørt en periode. Der får vi et godt grundlag til at vurdere, hvad behovet reelt er”.