kollektiv trafik

|14.08.2020

Færdselsstyrelsens vejledning til plexiglasplader

Færdselsstyrelsen udsender en vejledning til opsætning af plexiglasplader i alle typer køretøjer. Som udgangspunkt er syn og godkendelse ikke nødvendigt ved midlertidige, lette installationer. Der skal tages højde for udsyn og eventuelle airbags ved opsætning.


Færdselsstyrelsen har udsendt en vejledning til opsætning af plexiglasplader (eller lignende), der gælder personbiler, busser, taxi og lignende transportmidler. Der er ikke faste regler for opsætning af plexiglas, og som udgangspunkt er syn og godkendelse ikke nødvendigt. Det vil kun være relevant, hvis plexiglas-installationen vejer mere end 50 kilo og installeres permanent i køretøjet.

Vejledningen gør opmærksom på, at plexiglasplader ikke må være til fare og ulempe for chauffører eller passagerer. Chaufføren skal have frit udsyn fremad, til siderne og i spejlene, uden det forvrænger eller forstyrrer, og der skal tages højde for, at det ikke blokerer sikkerhedsudstyr som f.eks. airbags. Det er ejeren/brugerens ansvar at sikre sig, at køretøjet lever op til bestemmelserne i færdselsloven.

 

Læs Færdselsstyrelsens vejledning her: https://www.danskpersontransport.dk/wp-content/uploads/2020/08/Vejledning-om-plexiglasplade-som-afskærmning-i-biler.pdf