Offentlig kørsel

|15.08.2017

Færdselsstyrelsen kontrollerer synshallerne

På et møde med Danske Busvognmænd har Færdselsstyrelsen meddelt, at man vil gøre brug af muligheden for at kontrollere nysynede busser op til 28 dage efter de har forladt synshallen. Kontrollen skal opklare om synshallernes arbejde lever op til kravene.


På et møde med Danske Busvognmænd i sidste uge meddelte Færdselsstyrelsen, at lovgivningen vedrørende syn giver styrelsen mulighed for uanmeldt at kontrollere nysynede busser op til 28 dage efter, de har forladt synshallen. Kontrollen kan finde sted hos vognmanden.

“Lovgivningen giver Færdselsstyrelsen mulighed for at kontrollere, om synshallerne udfører deres arbejde, som de skal,” udtaler Steen Bundgaard, adm. direktør i Danske Busvognmænd. “I lyset af den seneste tids politikontroller og bremsetjek, er det naturligvis kun ønskværdigt, at Færdselsstyrelsen får opklaret, om synshallerne lever op til kravene, og at synshallens kontrol i øvrigt stemmer overens med de kontroller, som myndighederne foretager. Det sker ved, at Færdselsstyrelsen målrettet kontrollerer busser, som lige er blevet synet,” forklarer Steen Bundgaard.

Steen Bundgaard kan meddele, at Færdselsstyrelsen allerede har været på besøg hos de første vognmænd og er blevet vel modtaget.

“Vi ser frem til Færdselsstyrelsens konklusionen på baggrund af kontrollen. Der er ingen, som er tjent med at køre fra en synshal med en godkendt bus for kort tid efter at blive sendt til omsyn, fordi politiet konstaterer fejl efter en tungvognskontrol,” afslutter Steen Bundgaard.