11.01.2024

Esbjerg Taxa først i Danmark med batteriladestandere

Esbjerg Taxa har som den første i Danmark fået idriftsat batteri-ladestandere på sin hjemmeadresse i Esbjerg. De nye ladestandere er en unik løsning, der åbner for muligheden for lynopladning på lokationer, hvor det normalt ellers er udfordrende.


Esbjerg Taxa kan nu oplade sine elbiler ved hjælp af to nye ladestandere med integrerede batterisystemer. Disse batterisystemer tillader ikke kun hurtig opladning, men reducerer også belastningen på elnettet, hvilket er vigtigt for den grønne omstilling og gør lynopladning mere tilgængelig.

Aftalen inkluderer to lynladestandere, hver med to ladeudtag, som i øjeblikket kan levere op til 175 kW per udtag.

Med de nye lynladestandere slipper vognmændene for at bruge spildtid på at cirkulere rundt efter ledig strøm, og det spreder glæde blandt dem.

I en pressemeddelelse udsendt fra OK, udtaler formand for Esbjerg Taxa, Torben Kirketerp:

”Vognmændene værdsætter at have fået direkte adgang til opladning på vores egen adresse. Erhvervskøretøjer som taxaer jo er, har brug for hurtig og nem opladning døgnet rundt, og det er super vigtigt for dem med tilgængelige lademuligheder,” og tilføjer,

”Støtten fra Vejdirektoratets tilskudspulje har været med til at muliggøre projektet – uden det havde projektet været tvivlsomt. En stor tak skal også lyde til OK for et godt samarbejde, og ikke mindst til de dedikerede medarbejdere, der har medvirket til, at ladestanderne nu er en realitet”.

Fakta om ladestanderne:

  • Batteri-ladestanderne, type B-HPC v1.6, er leveret af Nerve Smart System fra Roskilde og er placeret på Lillebæltsvej 10 i Esbjerg.
  • Med den teknologiske udvikling forventes det, at disse ladestandere snart vil kunne levere 350 kW og senere opgraderes til 500 kW.
  • Batteriteknologien i ladestanderne er af typen LFP, som ikke indeholder kobolt.

(Foto fra OK)