Taxikørsel

|16.09.2020

Endnu et slag til taxibranchen

De nyeste restriktioner på nattelivet i hovedstadsområdet er endnu et slag i maven på en allerede ramt taxibranche.


Restauranter, barer, cafeer og lignende skal lukke klokken 22.00 i hovedstadsområdet for at bremse den stigende coronasmitte i området. Samtidigt skal alle, der ikke sidder ned med mindst en meter mellem næsetip til næsetip, bære mundbind på serveringsstederne. Det medfører i sagens natur en langt mindre tilstrømning til de pågældende steder og dermed også langt færre kunder i hovedstadsområdets taxier.

”Selvfølgelig støtter vi i Dantaxi op om alle nødvendige og relevante tiltag for at mindske coronasmitte. Når det er sagt, er de nyeste restriktioner naturligvis et stort problem for alle taxivognmændene i det område. Coronakrisen har i forvejen ramt branchen meget hårdt med færre turister, færre erhvervsrejsende og færre kunder, der skal hjem fra et event eller en våd aften. Taxibranchen er en døgnbetjent forretning, og ved at lukke serveringsstederne endnu tidligere forsvinder yderligere en del af indtjeningsmulighederne,” siger Carsten Aastrup, direktør for Dantaxi, der er den taxivirksomhed med flest taxier i København.

Trine Wollenberg vicedirektør i Dansk PersonTransport kan også se de store problemer, taxibranchen i København står overfor med de strammere restriktioner:
”Med de nye restriktioner er det vigtigt, at man ved udformning af de nye hjælpepakker har for øje, at også taxivognmænd, der lever af at transportere folk rundt i nattelivet, også skal kompenseres for corona-restriktionerne.”

Læs om tiltagene her:
https://www.sum.dk/Aktuelt/Nyheder/Coronavirus/2020/September/Nye-tiltag-mod-COVID-19-1509.aspx