Taxikørsel

|12.06.2018

Endnu en taxifører vinder pris

Hanif Seyed, der har kørt taxi i Roskilde de sidste 12 år, har vundet Fællesskabsprisen.


Det er ikke mere end et par uger siden, at Max i vogn 242 fra Aarhus Taxa blev hædret som ”Årets LykkeBringer” af foreningen LykkeLiga, men nu er endnu en taxifører blevet hædret.

Taxiføreren Hanif Seyed er både arbejdsmiljørepræsentant og medlem af Mangfoldighedsudvalget, hvor han introducerer flygtninge, der netop er kommet til landet for den danske model og lighed mellem mænd og kvinder på arbejdsmarkedet. Det er han så god til, at han er en af de ti vindere af Fællesskabs-prisen 2018. Ligesom han dagligt sørger for godt humør blandt sine kolleger på taxiholdepladsen i Roskilde, når chaufførerne er samlet mellem køreturene. Han er tydeligvis er meget vellidt og respekteret kollega.

I indstillingen til Fællesskabs-prisen står der:

“En utrolig vellidt kollega, der gør rigtig meget for fællesskabet for taxichaufførerne sammen med sin tillidsrepræsentant kollega Kamal Foulane. 

Hanif har i flere år været medlem i 3F Roskildeegnens mangfoldighedsudvalg. Hanif er en fantastisk rollemodel for disse flygtninge.

Hanif har sin helt egen indtrængende måde at oplyse flygtningene om, at de har alle muligheder i Danmark, de skal bare blive ved at have en plan og arbejde efter den. Og så skal de lære sproget – det pointerer Hanif hver gang vi er af sted.”

Hanif Seyed er da også utroligt glad for at modtage en pris for sin indsats i hverdagen. ”Det betyder meget. Det er en anerkendelse, at folk lægger mærke til ens arbejde, at man bliver ikke glemt”.

Fællesskabsprisen hylder hverdagens mange oversete helte, der udgør velfærdssamfundets usynlige bærende søjler, og som gør en ekstraordinær forskel for fællesskabet. Siden 2014 har prisen arbejdet for at finde og anerkende de mennesker og projekter, der bidrager til at styrke fællesskabet.

Læs mere om Fællesskabsprisen her.