besparelser

|09.03.2018

Eftertanke i Midtjylland

Region Midtjylland har meddelt, at de besparelser på bustrafikken, de besluttede sidste år indfases hurtigst muligt, dog senest med fuld virkning fra budgetåret 2021. Danske Busvognmænd er ikke begejstrede over besparelserne, men glæder sig over, at de trods alt ikke skal findes på én gang.


”Problemet med, at vi har alt for få indtægter og for store udgifter på busserne, er ikke gået væk siden efteråret, og vi bliver nødt til at finde en løsning. Men vi skal på den anden side have tid til at gøre det ordentligt og have tid til at arbejde løsninger godt igennem med kommuner og borgere,” forklarer Jørgen Nørby (V), formand for Udvalg for Regional Udvikling.

DB: Sparekatalog gik for vidt…
Regionens udmelding modtages med glæde hos Danske Busvognmænd: ”Vi var bestemt ikke imponerede over Region Midtjyllands sparekatalog fra 2017. Det skød langt over målet og var helt ude af trit med den meget store investering i kollektiv trafik, Region Midtjylland har gjort med Aarhus Letbane og forskellige IT-løsninger i busserne,” udtaler sektorchef Lasse Repsholt. Læs mere om Danske Busvognmænds reaktion, da Region Midtjylland i 2017 offentliggjorde deres sparekatalog her.

…men enderne skal nå sammen
”Vi er selvfølgelig med på, at Regionens budgetmæssige udfordringer ikke er forsvundet i mellemtiden, men nu er der med den nye beslutning lagt op til en dialog med kommunerne og borgerne til gennemarbejdede løsninger. Når der nu er afsat tid til eftertanke hos Region Midtjylland vil vi som branche selvfølgelig også gå ind i en dialog med regionen og kommunerne om, hvordan vi får ender til at hænge sammen. Både i budgetterne og på busruterne,” afslutter Lasse Repsholt

Læs Region Midtjyllands pressemeddelelse her.