22.05.2024

DPT på pletten til Transportens Årsdag 2024

Hvordan binder vi Danmark bedre sammen? Det var overskriften for Transportens Årsdag hos Dansk Erhverv, som i år fandt sted i den ikoniske Vilhelm Lauritzen Terminalen i Københavns lufthavn. ️


Transportens Årsdag bød på masser af spændende indlæg, og vilkårene for persontransporten i Danmark var højt på dagsordenen.

Transportminister, Thomas Danielsen, adresserede den kollektive transport i sin åbningstale og åbnede op for, at området kan blive tilført flere midler. Det er noget, vi i Dansk PersonTransport længe har argumenteret for er nødvendigt, hvis vi skal sikre alle borgere adgang til professionel, pålidelig og sikker kollektiv transport. 

Vores adm. direktør, Michael Nielsen, satte også fokus på, hvordan den professionelle persontransport er forudsætningen for at sikre et mere sammenhængende Danmark. Det gjorde han i en debat med bl.a. Thomas Jensen og Peter Juel Jensen, som begge talte for at sikre mere samordnet tænkning i transportpolitikken.

Derudover var Moove Groups adm. direktør Carsten Aastrup på pletten og delte sine indsigter i, hvilke muligheder AI og selvkørende biler giver for persontransportbranchen.

Der var også tid til at netværke og “sparke dæk”, og her var der både udstillet en af Dantaxis mange eltaxier, som man i dag kan køre rundt med i Danmark, men også Danmarks ældste indregistrerede elbil fra 1914 kunne man få sig en prøvetur i.

Stor tak til branchedirektør for Dansk Erhverv Transport, Jesper Kronborg, og hele det dygtige hold hos Dansk Erhverv for en fremragende dag med et rigtig godt og indholdsrigt program.