06.07.2023

DPT-medlem køber 56 nye elbusser – sparer Aarhus for 2.060.800 liter diesel hvert år

Busselskabet Aarbus bringer Aarhus tæt på byens mål om udledningsreduktion, når de i løbet af 2024 og 2025 fordobler antallet af elbusser i byen til næsten 80 %.


Det går den helt rigtige vej i Aarhus hvis byen skal nå sin målsætning om CO2-neutrale busser i 2027. Busselskabet Aarbus har investeret i 56 helt nye elbusser af mærket Solaris, som til sammen med de 62 eksisterende elbusser i byen, næsten fordobler den emmissionsfrie buskørsel. Med undtagelse af reservevogne, har Aarhus på den måde nået 80% af sin målsætning mod 2027.

De nybestilte busser mindsker CO2 udledningen, men øger også brugernes komfort på endnu flere måder. F.eks. larmer de nye busser markant mindre både indvendigt og udvendigt. Dertil er der mulighed for både lav indstigning og elektriske ramper til kørestole. Busserne har desuden en væsentlig længere rækkevidde end tidligere indkøbte elbusser, og det forventes, at de kan køre et helt driftsdøgn på en enkelt opladning. Vognene har 47 faste siddepladser, hvoraf de 39 vender fremad. Dertil kommer 3 klapsæder og 88 ståpladser.

“Det er stærkt, at Aarhus Kommune og Aarbus holder dampen oppe på elektrificeringen af bustrafikken. Vi har ellers lagt et svært år bag os med høje elpriser samt visse udfordringer med at få elbusserne leveret. Fire kommuner – Middelfart, Nyborg, Svendborg og senest Holstebro – har i løbet af foråret måtte udskyde deres omstilling til elbustrafik under disse svære betingelser,” udtaler Lasse Repsholt og fortsætter: “Behovet er også stort for en fortsat styrkelse af den kollektive trafik i Aarhus, der dels plages af trængsel og dels har sat høje ambitioner for den grønne omstilling”.

Læs meget mere om købet på Århus Kommunes hjemmeside.