01.05.2024

DPT gør status på åbent samråd med transportministeren

I går, den 30. april 2024, var transportministeren kaldt i åbent samråd i transportudvalget om nedlagte busruter og stigende priser. Transportministerens sirenesang, hvad den kollektive transport angår, er efterhånden rimelig genkendelig: Vi venter stadig på ekspertudvalgets vurderinger.


Når transportminister, Thomas Danielsen, førhen er blevet spurgt ind til, hvordan han vil vende udviklingen i den kollektive transport, har hans autosvar som regel været, at han venter på ekspertudvalgets vurderinger. Ikke meget havde ændret sig på gårsdagens åbne samråd.

Transportministeren forventer således af sit nedsatte hold af transporteksperter, at de evaluerer på den gældende lovgivning og økonomiske prioritering, før de kan komme med forslag til nye retningslinjer for den kollektive transport i Danmark.

Transportministerens svar havde flere af oppositionspartiernes ordfører dog set komme, og i deres bekymring for hvor længe den kollektive transport endnu kan vente på ekspertudvalgets anbefalinger, spurgte de transportministeren ind til om ikke han kunne gøre noget ved den negative udvikling, inden ekspertudvalget kommer med deres anbefalinger.

“Ekspertudvalget kommer med nogle anbefalinger. Kan vi så ikke gøre noget indtil da? Jo, selvfølgelig, hvis der er en lavthængende frugt,” lød det fra Thomas Danielsen.

Om den lavthængende frugt findes inden ekspertudvalgets endelige anbefalinger udkommer, er ikke til at sige. Transportministeren udtrykker selv, at der ikke findes nogle hurtige snuptagsløsninger.

Hos Dansk PersonTransport har vi udviklet et løsningsforslag til fremtidens kollektive transport, som både transportministeren og ekspertudvalget er mere end velkomne til at drage inspiration fra:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

Transportministeren udtrykte også – meget ærligt – at ekspertudvalget er nedsat, fordi det skal hjælpe ham med at finde løsningerne:

”Jeg er træt af, at nogle antyder, at det [ekspertudvalget] skulle være en syltekrukke. Det er bare en ærlig indrømmelse af, at jeg ikke ved, hvad løsningen er på vores kollektive mobilitetsudfordringer.”, lød det fra Thomas Danielsen.

Således gør vi status på de eventuelle, fremtidige løsningsforslag til hvordan udviklingen i kollektive transport skal vendes, og konklusion er efter gårsdagens åbne samråd stadig den samme:

”Vi venter på ekspertudvalgets anbefalinger.”

Se hele samrådet her