09.12.2022

DPT: Det er en myte, at busser kører tomme og nytteløst rundt

På altinget.dk sætter sektorchef Lasse Repsholt i denne uge fokus på myter og fakta på området for kollektiv bustrafik.


Budgetterne for lokal og regional trafik fastlægges i disse dage. I den sammenhæng deltager sektorchef i DPT, Lasse Repsholt, i denne uges debat i Altinget. Han ønsker at aflive nogle populære myter, der kan have stor indvirkning på budgetlægningen.

En af de helt store myter der henvises til, er fortællingen de tomme busser, som skulle køre nytteløst rundt på de danske landeveje, som man derfor uden passagertab vil kunne nedlægge.

Skønt kriserne har presset sig på i branchen, herunder stigende inflation og energipriser, passagertab under Covid-19, chaufførmangel m.v., er mange mennesker fortsat afhængige af de omtalte ruter.

“Busserne er ikke tomme, og man kan ikke reducere den kollektive bustrafik, uden at det kommer til at gå ud over mange passagerer. Det ved kommuner, regioner og trafikselskaber godt” skriver Lasse Repsholt.

Såfremt vi ønsker at danskerne skal benytte sig at grønne transportmuligheder, som især er repræsenteret af den kollektive trafik, er serviceniveauet nødsaget til at blive på et niveau der giver mening for danskerne.

Læs hele indlægget på Altingets hjemmeside